Nieuws & Meer

Eurofiber kiest Cas-Vos en Fabricom als aannemers voor aanleg en onderhoud glasvezelnetwerk

Samenwerking met geselecteerde aannemers ondersteunt snelle groei en ambities van Eurofiber in België

Diegem, 31 augustus 2015 – Eurofiber heeft de aannemersnemersbedrijven Cas-Vos en Fabricom gekozen als vaste partners voor het uitbreiden en onderhouden van zijn glasvezelnetwerk in België. De contracten met de aannemers hebben een looptijd van drie jaar. Eurofiber maakte in de afgelopen tijd een zeer snelle groei door, onder meer door de recente overname van B-Telecom. Daarmee beschikt het bedrijf nu ook in België over een landelijk dekkend netwerk. De samenwerking met Cas-Vos en Fabricom ondersteunt de verdere expansieplannen van Eurofiber.

De rol van IT in Smart Cities – IT Smart Cities event 2015

Wat zijn inspirerende en bewezen toepassingen van smart city technologie? Het IT Smart Cities event geeft een compleet beeld van de meest actuele onderwerpen en de rol van IT in de publieke sector: In innovatie, kennis delen en burgerparticipatie. In het opzetten van succesvolle modellen …

De vier waardevolle lessen van een smart society

De term smart city duikt overal op. Gemeenten zijn druk bezig om te kijken naar de mogelijkheden om objecten, burgers en bedrijven met elkaar te verbinden met als doel economische groei en een betere leefomgeving. Als leverancier van het slimme netwerk onder de smart society …

Scholieren geven tijdens ION DeBattle hun kijk op digitalisering van het VO

ION DeBattle is een initiatief van Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (Stichting ION) om het voortgezet onderwijs in beweging te krijgen op het gebied van ICT-ontwikkelingen. Amsterdamse scholieren gingen met elkaar in discussie over digitalisering van het voortgezet onderwijs tijdens ION DeBattle. Eurofiber was als partner van Stichting ION panellid tijdens DeBattle. 

Het slimme netwerk onder de smart society

De Nederlandse digitale infrastructuur behoort tot de beste van Europa. Het gebruik van deze digitale aorta is zeer divers. Bekend zijn de internetaansluitingen thuis en op het werk, daarnaast kan vrijwel iedereen gebruikmaken van zijn mobiele telefoon met dank aan de hoogwaardige infrastructuur van telecomoperators. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook veel infrastructurele en andere objecten om ons heen verbonden zijn met die digitale ruggengraat. Dat slimme netwerk brengt economische groei en een beter leefklimaat stapje voor stapje dichterbij in een smart society.

Gemeenten zijn de sleutel tot het succes van de Digitale Agenda

In de Europese Digitale Agenda staat de digitale ambitie voor Europa in 2020 vastgelegd. Het moet de EU-lidstaten stimuleren om op grote schaal te investeren in technologie om een goede digitale toekomst zeker te stellen. Een belangrijke voorwaarde voor krachtige economische groei is toegang tot snel internet. Maar die toegang en investeringen lijken de bottleneck van de ambitie te worden.

Doe de glasvezel postcodecheck

 
http://www.eurofiber.com/postcodecheck-error/
nl
http://www.eurofiber.com
Contact

Algemeen
030 242 8700
Servicedesk (COS)
0800 EUROFIBER