Nieuws & Meer

Scholieren geven tijdens ION DeBattle hun kijk op digitalisering van het VO

ION DeBattle is een initiatief van Stichting Innovatief Onderwijs Nederland (Stichting ION) om het voortgezet onderwijs in beweging te krijgen op het gebied van ICT-ontwikkelingen. Amsterdamse scholieren gingen met elkaar in discussie over digitalisering van het voortgezet onderwijs tijdens ION DeBattle. Eurofiber was als partner van Stichting ION panellid tijdens DeBattle. 

Het slimme netwerk onder de smart society

De Nederlandse digitale infrastructuur behoort tot de beste van Europa. Het gebruik van deze digitale aorta is zeer divers. Bekend zijn de internetaansluitingen thuis en op het werk, daarnaast kan vrijwel iedereen gebruikmaken van zijn mobiele telefoon met dank aan de hoogwaardige infrastructuur van telecomoperators. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook veel infrastructurele en andere objecten om ons heen verbonden zijn met die digitale ruggengraat. Dat slimme netwerk brengt economische groei en een beter leefklimaat stapje voor stapje dichterbij in een smart society.

Gemeenten zijn de sleutel tot het succes van de Digitale Agenda

In de Europese Digitale Agenda staat de digitale ambitie voor Europa in 2020 vastgelegd. Het moet de EU-lidstaten stimuleren om op grote schaal te investeren in technologie om een goede digitale toekomst zeker te stellen. Een belangrijke voorwaarde voor krachtige economische groei is toegang tot snel internet. Maar die toegang en investeringen lijken de bottleneck van de ambitie te worden.

Cloudmarkt in Nederland groeit in 2018 naar €1,2 miljard

De Nederlandse cloudmarkt heeft een omvang van €844 miljoen en zal jaarlijks met 11,5 procent groeien tot €1,2 miljard in 2018. Dit aldus het SMB Cloud Insights™ onderzoek van Odin, wat de recente trends en groei voor het gebruik cloud services door kleine en middelgrote …

IT veilig achter het hek

Datacenter UtrechtMotiv biedt met ‘Cloud- en datacenterdiensten’ een uitgebreid portfolio voor de bescherming van kritische applicaties en bedrijfsinformatie. Een deel van die diensten draait op servers die staan opgesteld in diverse zwaar beveiligde datacenters in Nederland. Een van die datacenters is ‘Datacenter Utrecht’ van Eurofiber in Groenekan. “Wij zorgen ervoor dat de IT veilig achter de hekken staat.”

Eurofiber door overname B-Telecom nu ook op Belgische glasvezelmarkt landelijke speler

Maarssen/Diegem, 5 juni 2015 – Eurofiber heeft vandaag overeenstemming bereikt met Syntigo over de overname van B-Telecom. Eurofiber betaalt een bedrag van 33 miljoen Euro voor B-Telecom en krijgt daarmee alle glasvezelactiviteiten van Syntigo in handen. De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. Alle medewerkers van B-Telecom zullen dan overgaan naar Eurofiber België.

Doe de glasvezel postcodecheck

 
http://www.eurofiber.com/postcodecheck-error/
nl
http://www.eurofiber.com
Contact

Algemeen
030 242 8700
Servicedesk (COS)
0800 EUROFIBER