Nieuws & Meer

Gemeenten zijn de sleutel tot het succes van de Digitale Agenda

In de Europese Digitale Agenda staat de digitale ambitie voor Europa in 2020 vastgelegd. Het moet de EU-lidstaten stimuleren om op grote schaal te investeren in technologie om een goede digitale toekomst zeker te stellen. Een belangrijke voorwaarde voor krachtige economische groei is toegang tot snel internet. Maar die toegang en investeringen lijken de bottleneck van de ambitie te worden.

Cloudmarkt in Nederland groeit in 2018 naar €1,2 miljard

De Nederlandse cloudmarkt heeft een omvang van €844 miljoen en zal jaarlijks met 11,5 procent groeien tot €1,2 miljard in 2018. Dit aldus het SMB Cloud Insights™ onderzoek van Odin, wat de recente trends en groei voor het gebruik cloud services door kleine en middelgrote …

IT veilig achter het hek

Datacenter UtrechtMotiv biedt met ‘Cloud- en datacenterdiensten’ een uitgebreid portfolio voor de bescherming van kritische applicaties en bedrijfsinformatie. Een deel van die diensten draait op servers die staan opgesteld in diverse zwaar beveiligde datacenters in Nederland. Een van die datacenters is ‘Datacenter Utrecht’ van Eurofiber in Groenekan. “Wij zorgen ervoor dat de IT veilig achter de hekken staat.”

Eurofiber door overname B-Telecom nu ook op Belgische glasvezelmarkt landelijke speler

Maarssen/Diegem, 5 juni 2015 – Eurofiber heeft vandaag overeenstemming bereikt met Syntigo over de overname van B-Telecom. Eurofiber betaalt een bedrag van 33 miljoen Euro voor B-Telecom en krijgt daarmee alle glasvezelactiviteiten van Syntigo in handen. De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. Alle medewerkers van B-Telecom zullen dan overgaan naar Eurofiber België.

Antin Infrastructure Partners neemt Eurofiber over

Investeringsmaatschappij Antin Infrastructure Partners heeft overeenstemming bereikt met Doughty Hanson en Reggeborgh over de overname van alle aandelen van Eurofiber Group voor een bedrag van €875 miljoen. Eurofiber is het eerste bedrijf in het Antin-portfolio dat gespecialiseerd is in het bieden van hoogwaardige glasvezelnetwerken. Eurofiber blijft als zelfstandige organisatie actief en de bedrijfsvoering wordt onder het huidige management voortgezet. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht Eurofiber nog sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. De transactie wordt naar verwachting eind mei van dit jaar afgerond. 

Eurofiber datacenter Utrecht koploper hernieuwbare energie

Op jaarbasis groeit het dataverkeer wereldwijd met meer dan 50%. De ontwikkeling van datacenters in Nederland is één van de meest sterke ter wereld. Deze datacenters verbruiken grote hoeveelheden energie wat ervoor zorgt dat ook de CO2-uitstoot fors groeit. Om deze groei een halt toe …

Doe de glasvezel postcodecheck

 
http://www.eurofiber.com/postcodecheck-error/
nl
http://www.eurofiber.com
Contact

Algemeen
030 242 8700
Servicedesk (COS)
0800 EUROFIBER