Unigarant verzekert zich van flexibiliteit met Eurofiber-verbindingen

Toekomstvaste basis voor bedrijfsactiviteiten en de communicatie met tussenpersonen en verzekerden

Utrecht, 8 februari 2012 – Verzekeraar Unigarant koos de glasvezelverbindingen van Eurofiber voor de realisatie van een geavanceerd Virtual Private Network (VPN). Het netwerk is gebaseerd op Eurofibers Ethernetdiensten en heeft een bandbreedte van 100 Mbps. Het VPN verbindt het hoofdkantoor van de ANWB-dochter in Hoogeveen met drie locaties in Amsterdam waar Unigarant-toepassingen draaien. Het verzekeringsbedrijf beschikt hiermee over een betrouwbare en flexibele basis voor de bedrijfsactiviteiten en de communicatie met tussenpersonen en verzekerden.

Het VPN past in een grondige herziening van de automatisering van Unigarant. De verzekeraar implementeerde een nieuwe, geïntegreerde oplossing ter ondersteuning van zijn back-office activiteiten en de online communicatie met partners en klanten. Deze oplossing draait in twee datacenters, die tevens als uitwijkvoorziening voor elkaar fungeren. De datacenters moesten op een betrouwbare en flexibele manier ontsloten worden, evenals een bestaande locatie waar de managementinformatie- en financiële systemen van de verzekeraar zijn ondergebracht.

“Met de verbindingen van Eurofiber waren we in staat één Ethernet-wolk te maken, waar je gemakkelijk locaties op aansluit. Dat biedt ook flexibiliteit naar de toekomst, zeker in combinatie met het feit dat je de bandbreedte van de verbindingen eenvoudig kunt uitbreiden. We hebben daarmee een netwerk gerealiseerd dat onze gebruikers op het hoofdkantoor snel toegang biedt tot de applicaties die ze nodig hebben, of die zich nu in de datacenters of op de andere locatie bevinden. Terwijl onze partners en klanten via het internet vlot kunnen inloggen op de webapplicaties die in de datacenters draaien”, zegt Peter Leever, Manager ICT van Unigarant.

Unigarant koos niet alleen voor Eurofiber vanwege de flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid van zijn Ethernetdiensten. Ook de persoonlijke benadering en de kennis van het in glasvezelverbindingen gespecialiseerde bedrijf speelden een rol in het selectietraject.

Doe de glasvezel postcodecheck

 
http://www.eurofiber.com/postcodecheck-error/
nl
http://www.eurofiber.com
Contact

Algemeen
030 242 8700
Servicedesk (COS)
0800 EUROFIBER